Tuotesuunnittelija, tekijä ja tuottaja

Hanna Lantto on tuotesuunnittelija, joka uskoo, että asiat voidaan tehdä uudella ja paremmalla tavalla. Se tarkoittaa, että jokaiselta tuotteelta tulisi vaati enemmän: enemmän käytettävyyttä, enemmän laatua ja enemmän iloa - sekä vilpittömiä ja läpinäkyviä tuotantotapoja, joiden takana on helppo seistä.

Suunnittelijana Hanna ei halua kategorisoitua ja pyrkii yhdistelemään erilaista luovaa tekemistä. Hän kutsuu itseään tuotesuunnittelijaksi, tekijäksi ja tuottajaksi, ja portfoliosta löytyvätkin tällä hetkellä niin huonekalut kuin käsintehdyt hopeakorut. Huonekalumallistonsa hän tuottaa valikoiduilla puusepillä ja valmistajilla Suomessa, ja vastapainona tälle, korumallistonsa hän valmistaa itse käsityönä.


Kestävää ja käytettävää omaperäisesti

Hanna Lantto Studion tuotteissa olennaista on käytettävyys ja muuntuvuus. Ei ole sattumaa, että jakkaralla on useita funktioita, tai korvakoruja voi käyttää kahdella eri tavalla. Suunnittelija uskoo tuotteen monikäyttöisyyden ja muuntuvuuden pidentävän sen käyttöikää.

Käytännöllisen ja kestävän ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa tylsää tai väritöntä. Mallistoillaan Hanna haluaa haastaa sitä näkemystä, että vain valkoinen väri kestää aikaa. Hän näkee myös värit muuntuvina: tunnelma, jonka väri saa aikaan, määritellään yhdessä sen ympäristön kanssa. Tuotteisiin valitut värit on tarkoitettu inspiraation lähteiksi ja yhdisteltäväksi omaperäisellä tavalla. Näin yhdellä värillä voi olla loputon määrä erilaisia ilmentymiä.


Lähellä tuotetut huonekalut

Hanna Lantto Studion huonekaluissa suomalainen suunnittelu yhdistyy suomalaiseen puusepänosaamiseen. Tuotteet valmistetaan piensarjoina valikoiduilla valmistajilla Etelä-Suomessa. Tiivis yhteistyö valmistajien kanssa on suunittelijalle erityisen tärkeää; hän haluaa tuntea tuotteidensa valmistajat ja valmistustavat.